Kiitos tuesta ja kannustuksesta

Savonlinnassa seniorien liittokokouksessa 8.6.2023 minut valittiin liiton hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi. Otan tehtävän kiitollisena vastaan. Sain yllättävän suuren äänimäärän ja sen pohjalta pyrin nöyrästi olemaan luottamuksen arvoinen.

Savonlinnassa oli mukava ja rento ilmapiiri. Kiitos järjestäjille hyvistä oheisohjelmista ja kaikista järjestelyistä. 

Liiton teema ”Elämäniloa ja voimaa senioritoimintaan” sopii itselleni oikein hyvin. Minusta positiivinen asenne auttaa monessa asiassa. Saan olla mukana seuraavat kolme vuotta toteuttamassa liiton tavoitteita vuosille 2023-2026. 

Ikääntyneiden edunvalvonnassa on vielä paljon tekemistä ja siinä myös Senioriliitolla on tärkeä rooli, yhdessä muiden eläkeläisjärjestöjen kanssa. Toimintakyvyn ylläpito ja sairauksien ennaltaehkäisy ovat hyvinvointialueilla haasteena ikääntyvien terveydenhoidossa, mutta mitä paremmin ennaltaehkäisy toimii ja ihmisten terveydentila kohenee, sitä enemmän yhteiskunta säästää yhteisiä verovaroja.

Senioriliiton ja sen yhdistysten tunnetuksi tekeminen ja jäsenmäärän kasvattaminen ovat meidän kaikkien seniorien tehtävä. Ota kaveri mukaan seniorien tilaisuuksiin ja ole kummina uudelle jäsenelle. Kivat tilaisuudet kyllä huomataan ja niihin halutaan osallistua.

Onnittelut Senioriliiton hallitukseen 3. piirin edustajana Etelä-Savo&Kymenlaakso Risto Hämäläinen ja varalle Seppo Lehtonen (Kymi).

Onnittelut senioriliiton valtuustoon 3. piirin valituille Etelä-Karjalasta varsinaiseksi Karin Ignatius Imatralta ja varalle Tuula Lindh Lappeenrannasta, Etelä-Savosta Ritva Kilpeläinen ja varalle Jouko Nousiainen, Kymestä varsinaisiksi Ari Lekander ja Sinikka Rouvari ja heidän varansa Erkki Huhtinen ja Irmeli Salminen. 

Elämäniloa ja voimaa kaikille :)

Lappeenrannassa 8.6.2023

Nyky Vanhanen

Senioriliiton hallituksen varapuheenjohtaja

Etelä-Karjalan kansallinen senioripiiri ry puheenjohtaja

HYVÄT ETELÄ-KARJALAN SENIORIT

Jälleen on vuosi vierähtynyt ajanlaskussamme. Mennyt vuosi jää historiaamme osittain ikävänä muistona Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja toisaalta meille suomalaisille merkityksellisenä siksi, että liityimme sen vuoksi Natoon, joka vahvistaa omaa puolustustamme. Toivottavasti uusi vuosi tuo rauhan Ukrainaan ja Eurooppaan. 

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden alusta. Uuden toiminnan pitäisi tuoda paremmat terveys- ja sosiaalipalvelut kaikille. Meille senioreille sekä lapsiperheille, jotka eivät ole muun terveydenhuollon piirissä, muutos on oleva erityisen tärkeä. 

Senioriliitolla on liittokokous 6.-8.6.2023 Savonlinnassa. Sinne toivotaan runsaasti osallistujia niin virallisia kokousedustajia kuin muitakin kokousvieraita, kaikki ovat tervetulleita. Itse olen ollut Senioriliiton hallituksessa yhden kauden v. 2020-2023 ja omasta puolestani voisin jatkaa toisen kauden, jos minut valitaan. 

Etelä-Karjalan senioripiiri on pienentynyt yhden yhdistyksen verran, kun Savitaipaleen seniorit lopettivat toimijoiden puutteen vuoksi. Meillä on piirissä nyt kolme aktiivisesti toimivaa yhdistystä - Imatra, Lappeenranta ja Luumäki. Kaikissa näissä yhdistyksissä on paljon erilaista toimintaa ja kaikki ovat kerhoihin ja tapahtumiin tervetulleita.

Oikein sydänlämpöisesti onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2023!

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Nyky Vanhanen

Puheenjohtaja

Etelä-Karjalan kansallinen senioripiiri ry